Stále více firem na českém trhu napříč všemi obory využívá při navazování vztahu se zákazníky komunikaci prostřednictvím interaktivních aplikací a her. Ať už na internetu, v mobilních zařízeních, prodejnách či na veletrzích zapojují své uživatele „do děje“ a nutí je k aktivní účasti při předávání podstatných informací. Jedním ze zajímavých projektů poslední doby v tomto oboru může být například online konfigurátor zbraní České zbrojovky a.s., který pro tohoto zadavatele na zakázku zhotovila společnost UGO! Media.

Zbrojovka Uherský Brod - online konfigurátor CZ 75

Ačkoliv je Česká zbrojovka a.s. na tradici lpící společnost s historií sahající až do roku 1936 a se spíše konzervativní image, nezaspala dobu. Dodává prvotřídní zbraně pro Armádu České republiky i pro ozbrojené složky na zahraničních trzích a vyrábí unikátní zbraně také pro lovce či sportovní střelbu. Mimoto však nezapomíná nápaditě komunikovat se zákazníky moderní formou sledující poslední marketingové trendy. To dokázala v poslední době například tím, že k vybraným modelům zbraní představila interaktivní konfigurátory, pomocí kterých je možné v reálném čase měnit některé části zbraní nebo přidávat ke zbraním volitelné příslušenství. Zákazník si tak může online nadefinovat ideální zbraň, doplnit ji vybraným příslušenstvím a rovnou si prohlédnout vizualizaci, jak bude jeho výběr vypadat jako celek ve skutečnosti. Některé kombinace slouží sice prozatím jen jako zdroj inspirace pro budoucí modely a nelze je nikde zakoupit, ale i to je cesta k trvalému zlepšování a neustálému vývoji. „Stále hledáme nové přístupy k prezentaci našich produktů a také ke komunikaci s našimi zákazníky. Dotykové monitory s konfigurátory na pistoli CZ 75 SP-01 Shadow, samopal CZ SCORPION EVO3, útočnou pušku CZ 805 BREN a na granátomet CZ 805 G1 jsou toho jasným důkazem. Samotného mě překvapilo, s jak příznivou odezvou z řad našich zákazníků se tato prezentace spojená i s malou soutěží setkala.“,  říká Karel Bařinka, vedoucí marketingu České zbrojovky.

Zbrojovka Uherský Brod - online konfigurátor CZ 805 BREN

Konfigurátory zbraní připravuje pro Českou zbrojovku firma UGO! Media, která se zavedla v oblasti projekčních fólií a interaktivních dotekových aplikací. V současné době jsou připravené konfigurátory optimalizované pro všechny operační systémy a fungují i na mobilních zařízeních, tabletech a dalších přístrojích s androidem, přičemž do budoucna  Česká zbrojovka uvažuje také o přípravě aplikace stáhnutelné v rámci App Store pro zařízení Apple. „Spolupráce s Českou zbrojovkou je z našeho pohledu nová a zajímavá také v tom, že se jedná o spojení relativně konzervativního průmyslového odvětví s nejmodernějšími marketingovými přístupy a technologiemi“, říká obchodní ředitel UGO! Media, Marek Kolařík. „Lidé se již naučili nemít ostych a zkoušet nabídnutou interaktivitu, což dokazuje například úspěch konfigurátorů ve spojení s dotykovými monitory v rámci mezinárodních veletrhů a výstav, jichž se Česká zbrojovka účastní“, dodává.

Ukázka konfigurátoru:

www.ugo-media.cz/scorpion_czub