Projekční Rollup - UGO!MediaKonečně. Když jsem před časem dělal rozhovor s Markem Kolaříkem, obchodním ředitelem společnosti UGO! Media, tajemně naznačoval, že jeho firma připravuje a testuje něco, co klasickému produktu, který běžně používá mnoho z nás, vtělí nový rozměr a dodá dynamiku. Sešel jsem se s ním tedy znovu ještě před Vánocemi, abych se zeptal, o jaké připravované novince to tehdy hovořil. A musel jsem uznat, že měl pravdu, alespoň z části. Představil mi skutečně věc, kterou dobře znám.

Klasický rollup banner v přenosné kazetě, možná nějakých 150cm široké. Byl však přecijen něčím zvláštní. Když ho hbitě vytáhl z přenosného obalu a zafixoval, měl jsem pocit, jakoby omylem do kazety někdo vložil nepotištěný banner, protože jeho plocha byla prapodivně mléčná, ale neobsahovala žádnou informaci, žádné logo, žádné sdělení. Nevěděl jsem, že to hlavní má teprve přijít. Když pak zmizel za vytaženým prázdným rollupem, říkal jsem si, jestli si ze mě netropí nějaký kanadský žertík a rozhodl se nepozorovaně zmizet.

Pak se ovšem jako na povel proměnil tento rollup banner v obrovskou projekční plochu, na které mě ostrými barvami poutavým způsobem oslňovalo promítané video. Teprve poté, co jsem se rozhodl tuto obří obrazovku, která byla ještě před okamžikem navinutá v kazetě prozkoumat, všiml jsem si malého projektoru na stativu, který byl umístěn asi metr a půl za ní. A tak mi byl představen projekční rollup. Místo dlouhého povídání přidávám videoukázku, jak toto přenosné zařízení (pro přední i zadní projekci) funguje.

Závěrem ještě doplním, že cena tohoto na českém trhu zcela unikátního produktu je něco přes deset tisíc korun bez DPH. Vypadá to, že v roce 2013 budou konference, veletrhy a firemní prezentace zase o něco veselejší.