Digital signage - Sony screensDigital signage přináší oproti klasickým, statickým médiím mnoho výhod (permanentní osvětlení, pohyb, časování, možnost online aktualizace obsahu apod.) a podle našich zkušeností začíná přibývat zadavatelů, kteří si jsou toho vědomi. Na druhou stranu využívají tuto možnost zatím v malém měřítku.

Slevové weby, fenomén posledních měsíců, rostou jako houby po dešti (poslední čísla ze začátku února hovoří o 120 webech), to sebou nese nárůst konkurence a tím i potřebu být více vidět u klientů. Dostáváme se potom k otázce, jak může slevový web inzerovat svoje služby? Ano, je tady možnost, která vás zřejmě napadne jako první. Jelikož se jedná o weby, tak asi budou inzerovat na on-line médiích. To je bezesporu pravda, ale proč se omezovat jenom na tuto formu propagace. Jaký přínos mohou mít další média a hlavně co právě digital out of home (DOOH)?

DOOH nabízí projektům jako jsou slevové weby netušené možnosti. Slevové weby potřebují aby byly vidět jednotlivé nabídky, které se ovšem denně mění. To znamená – pokud chcete mít takovou nabídku/ inzerát na tištěném médiu, např. na billboardu, museli byste tisknout při každé nové nabídce novou plachtu a zajistit její nalepení. Nemyslitelné? Přesně tak, a proto jsme u výhod DOOH. Stačí vytvořit jeden spot, šablonu, do které se pak umístí aktuální  slevová nabídka. Spot se pustí na vybranou reklamní obrazovku nebo síť obrazovek, a protože většina sítí je online, je toto vše otázkou několika minut. Nabídka se potom může měnit během dvou tří dnů. A náklady? Výrazně nižší než při využití klasických statických ploch jako jsou již zmiňované billboardy, v případě DOOH prostě odpadají náklady na tisk a distribuci.

Říkáte si, že to zní hezky, ale co realita? Poslední dobou se na reklamních obrazovkách objevují právě takovéto kampaně a lidé si jich opravdu všímají. Pro ostatní zadavatele je to námět k přemýšlení, jak je možné maximálně využít potenciál médií z oblasti DOOH.