Palladium Praha

Palladium Praha – bývalé kasárny Jiřího z Poděbrad

Palladium v době svého spuštění mělo nakročeno stát se jedním z nejatraktivnějších nákupních, zábavních a komerčních center Prahy, potažmo České republiky. Tak se i stalo a projekt jako takový, i přes počáteční problémy s hořící elektroinstalací, plní očekávání investorů. Příležitostí se chopilo i několik provozovatelů digitálních médií a nainstalovalo v prostorách Palladia množství obrazovek.

Prvním reklamním nosičem, pozorovatelným již při příchodu k Palladiu, je velkoplošná LED obrazovka umístěná v ulici Na Poříčí. Obrazovka je skvěle viditelná z jižního okraje Náměstí republiky – výstup metra Masarykovo náměstí. V ulici Na Poříčí je stanice tramvaje a lokalita se stala oblíbenou turistickou destinací. LED obrazovka o ploše 54 m2 umožňuje vysílání dynamických plněbarevných video spotů.

Interiérové prostory nákupního a zábavního centra obsadili hned tři sítě obrazovek. První sítí jsou digitální CLV zobrazovače (obrazovky na výšku s poměrem stran 9:16) instalované na podlahových stojanech. S médií se setkáte především u vstupů, na důležitých křižovatkách a poblíž přepravních eskalátorů. Program vysílání obsahuje statické projekce ve smyčce se opakujících reklamních sdělení.

Druhou sítí jsou širokoúhlé obrazovky zavěšené ze stropu nad chodbami napříč celým obchodním centrem. Síť je rozdělená do několika tematických celků podle jednotlivých pater obchodního centra a vysílání je ovlivněno skladbou obchodních jednotek v jednotlivých patrech. Síť obrazovek je primárně určená na dynamické prezentace.

Poslední sítí je B2B určená k propagaci nabídky pro podnikatelské subjekty. Instalace kromě obrazovek na recepcích a ve spojovacích chodbách představuje i menší ozvučené obrazovky ve výtazích. I tato síť umožňuje vysílání plnohodnotných video spotů.
Palladium se stalo názornou ukázkou nekonfliktního provozu hned několika sítí obrazovek, přičemž každá jednotlivá síť je určená pro jiný segment pozorovatelů, případně svým vysílacím schématem nevytváří konkurenci.

Dvorním dodavatelem zobrazovací techniky se stala společnost LG Electronics.

Informace o lokalitě:

Denní návštěvnost 110 000 pozorovatelů - venkovní obrazovka
25 000 pozorovatelů - interiérová kancelářské prostory (síť B2B)
50 000 pozorovatelů - interiérové prostory nákupní a zábavní galerie
Obrazovek celkem 171 obrazovek
Otevírací doba 7-24 hodin denně