Reklamní robot Advee, světová novinka v oblasti Digital Signage, byl 25.11.2010 oficiálně představen odborné veřejnosti v rámci národního kola soutěže POPIA AWARDS. V březnu příštího roku se tak zúčastní evropské soutěže POPAI AWARDS Paris v Paříži. Reklamní robot Advee je zcela nové a mimořádně účinné reklamní médium komunikující se zákazníky interaktivním způsobem.

Prvního reklamního robota vyvinula brněnská společnost Bender Robotics a projevili o něj zájem první obchodníci, kteří si dosud na tuto práci musejí najímat lidi a do reklamního souboje o zákazníky chtějí nasadit netradiční a účinnější zbraň.

Co robot Advee dokáže?

Reklamní robot Advee nabízí zcela novou a unikátní zážitkovou reklamu v místě prodeje. Díky přednastaveným modulům dokáže v rámci dané reklamní kampaně interaktivně komunikovat se zákazníky. Reklamní robot Advee má vlastní osobnost, specifické chování, což vytváří dojem „živé“ umělé inteligence. Na velkém display si zákazník po jeho vyzvání může přehrát video, zahrát zábavnou interaktivní videohru či získá požadované informace, za které je odměněn kuponem či zaveden přímo k prodejci – zadavateli reklamy. Advee disponuje víc než tisícovkou letáků a výkonnou termotiskárnou, která umožňuje dotisk aktuálních reklamních informací.

Proč by měl na zákazníky více zapůsobit?

„Expertní analýzy výzkumných a poradenských firem signalizují, že na vyspělých trzích je 70 procent nákupních rozhodnutí učiněno přímo v prodejně. Nejzajímavějších 25 procent nakupujících přitom generuje 70 procent s tím spojeného zisku,“ říká Šimon Chudoba, jednatel společnosti Bender Robotics. „I díky tomu, že je reklamní robot Advee absolutní novinkou na trhu, dokáže upoutat pozornost zákazníka a splnit tak zadavateli reklamy jeho zájem, tedy prodat zboží.“

Praktické využití reklamní robot Advee nalezne v marketingových kampaních firem ale i ve VIP zónách, v kongresových centrech, muzeích, letištních halách, veletrzích či sportovních areálech, kde klientům kromě zábavy poskytne požadované informace, případně je zavede na hledané místo. Využít ho pro svou prezentaci mohou také veřejné a státní instituce, jako jsou kraje, města či zastoupení České republiky v EU.

Světový nápad českých hlav

Výrobcem Reklamního robota Advee je firma Bender Robotics zaměřená na vývoj a praktickou aplikaci nejnovějších technologií v oblasti autonomní mobilní robotiky. Bender Robotics sídlí v Jihomoravském inovačním centru, které se zaměřuje na podporu špičkových inovativních projektů na českém trhu.

O reklamního robota už projevili zájem někteří mobilní operátoři, kteří by jej chtěli vyzkoušet ve svých prodejnách. Nasazen může být také v hypermarketech a supermarketech, kongresových centrech, muzeích, letištních halách či na různých veletrzích a společenských akcích.

zdroj: mmportal.cz