Lidé ve frontě na pokladnu, na jezdících schodech, v čekárnách úřadů a lékařů, na dopravních terminálech… se neskutečně nudí. Ve vidině rozptýlení touží po sledování něčeho zábavného, poučného, inspirativního. To je pravý čas pro reklamu. Neboť kdy jindy je příjemce otevřenější?

Proto také většina instalací reklamních obrazovek zcela záměrně využívá těchto situací pro prezentaci produktů. Video je zábavnější, než statický obrázek a v kombinaci s nudou je reklamní sdělení přijímáno daleko lépe a často i s povděkem za rozptýlení nudy.

Obměna tématu přispívá k udržení pozornosti po dlouhou dobu. Jen si představte, že stojíte ve frontě na pokladnu a čtěte poster umístěný v rámečku u pokladny. Trochu nuda, ale teď namísto rámečku dosaďte obrazovku, pohyb a více sdělení. Co je ve vašem pohledu, jako zákazníka, lépe stravitelné?

I outdoor se musí smířit s faktem, že pohyblivá a proměnlivá reklama je lépe stravitelnou komunikací. Zapomeňme na pasivní přístup k zákazníkovi. Dnešní zákazník už nehltá kdejakou vylepenou reklamu. Dnešní zákazník chce být baven, čerstvě informován a lákán daleko rafinovaněji, než tomu bylo v minulém století.