V rámci 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je každý den od 22:00 do 2:00 k vidění, mimo filmové projekce, také 3D projekce, tzv. video mapping. Celá show se promítá na fasádu klubu Aeroport.

Video mapping využívá projekci ve volném prostoru na libovolné objekty, fasády domů nebo interiéry budov. K realizaci jsou potřeba silné projektory, odpovídající programové vybavení a tma nebo alespoň šero. Pro přípravu kvalitní projekce je nutná předchozí znalost scény nebo fasády domu, aby bylo docíleno dokonalého splynutí světelné projekce se scénou. Výsledek potom připomíná sekvence filmu, ve kterém se reálná kulisa prolíná s virtuálním dějem, např. z fasády domu se vynořují jednotlivé cihly, z oken se vyklánějí lidé a vylétají předměty, ze střechy stéká vodopád, atd.

Hlavním smyslem video mappingu jsou projekce, které spolupracují s vybraným objektem a usilují o rozbití vnímání perspektivy u diváka. Pomocí projektorů lze zakřivit a zdůraznit jakýkoliv tvar, linii nebo prostor.