Display drive od firmy friendlyway„Co na srdci, to na jazyku“, známé rčení, které si společnost friendlyway dovoluje parafrázovat na „Co v Outlooku, to na displeji.“ friendlyway totiž uvádí tento měsíc na český trh software Display DRIVE, který vám umožní zobrazit na vašem displeji nejen to, co uložíte do Outlooku, ale i do Excelu, Lotusu, Opery atd.

Hotel, obchodní centrum, multikino, kongresové centrum, restaurace a mnoho dalších míst, kde je nezbytné zobrazovat aktuální informace, zpravidla zaměstnává správce obsahu více, než je třeba. Každý správce takového obsahu jistě rád vymění tištěné informace za elektronické. Existuje mnoho softwarových řešení pro digital signage, která umožňují rozdělení obrazovky a přehrávání různých formátů. Jedním z mohutných nástrojů je i friendlyway COMPOSER 9, který sám o sobě poskytuje mnoho možností pro efektivní správu displejů.

Dodnes však dodání obsahu vždy znamenalo vkládání aktuálních informací do takového software, nebo navázání na veřejné zdroje (RSS kanály apod.). Nyní však přichází friendlyway s novým přístupem, který plní tužby správce obsahu a sám si stahuje data z aplikací, kde jsou běžně uložena. Pokud evidujete konference, program kina, nebo data pro menu board v následujících programech, aplikace Display DRIVE si je sama automaticky stáhne a zobrazí v definované šabloně. Přitom vám zůstává možnost využít obsah Display DRIVE jako jeden ze segmentů v COMPOSERU.

Komunikační interface je aktuálně nabízen pro tyto formáty: MS Outlook, MS Excel (CSV), Lotus Notes, micros FIDELIO Opera, PDF a XML. „Tato nabídka dle našeho průzkumu pokrývá více než 92% požadavků trhu,“ prozrazuje jeden z prodejních argumentů obchodní ředitel společnosti friendlyway František Polák a dodává: „Nejednou jsme se setkali s požadavkem klienta, který si přál mít ceny uložené v Excelu a automaticky je zobrazovat společně s obrázky na displejích v obchodech. Jsem přesvědčen, že v tuto chvíli máme řešení splňující představy klientů na 100%.“Display drive

Jednou z největších výhod systému Display DRIVE je naprostá nezávislost na zobrazovací jednotce. Není třeba žádný speciální player-přehrávač. Klient si tak může zvolit pro recepci plazmu, pro foyer terminál friendlyway IMPRESS s PC a operačním systémem, pro menší displeje si vybere non-PC řešení s 12“ LCD a nakonec může využít i bezdrátové a pasivní displeje (e-ink).

V dnešní době, kdy je pro každou firmu důležitá efektivita práce a konkurenceschopnost, přináší Display DRIVE od friendlyway jistou úsporu nákladů, rychlejší přenos dat na místo prezentace a zvýšení přesnosti a aktuálnosti informací.