Adcalator, plným jménem Adcalator Escalator Signage, je šikovným doplňkem pro většinu typů eskalátorů s pohyblivým zábradlím. Kovový kryt s instalovanou portrétovou obrazovkou, tedy obrazovkou na výšku, se po instalaci na nástupní úsek eskalátoru stává digitální reklamní plochou. A jak jinak, než dynamickou reklamní plochou.

Zařízení není pouze samoúčelným reklamním nosičem. V současné atmosféře permanentních obav ze šíření chřipek všeho možného živočišstva se zařízení postará o bezdotykové očištění vašich rukou od bakterií. K tomuto účelu je zařízení vybaveno UV paprsky, což vám zaručeně dodá pocit desinfikovaných rukou po použití madel eskalátoru.

Zařízení jsou rozšířená od asijské Manily a Filipín, přes Mexiko až po jihoafrický Johanesburg. Nyní dobývají Severní Ameriku. Cena, za kterou Tajwanský výrobce nabízí Adcalator, je necelých 8.000 amerických dolarů.

Výrobek je zajímavou a atraktivní reklamní plochou. Co je ale zajímavější, skvěle využívá příležitosti! Celosvětová chřipková panika v nejednom případě zajistila budoucímu provozovateli přednostní umístění této reklamní plochy v metru, nemocnicích a dalších veřejných prostorách.