Siťová LED obrazovka

Siťová LED obrazovka

Představte si, že místo plakátové plochy, nebo potištěné textilie rozvinete na stěnu budovy LED obrazovku. Že jsou obrazovky příliš těžké a neforemné? Technologie síťových LED obrazovek dokazuje pravý opak.

Síťovou obrazovku si lze představit jako pruhy LED (světelných diod) vpletených do drátěné konstrukce vytvářejících celistvou plochu obrazovky. Tou nejpodstatnější výhodou je velice nízká hmotnost obrazovky, dále pak jednoduchost instalace, protože instalace probíhá obdobně jako zavěšení potištěné plachty. Také odpadávají starosti se zavětrováním, jelikož vzduch se „proplétá“ mezi drátěnou konstrukcí obrazovky.

Co když obrazovka zakryje okno? Okno stále bude sloužit svému účelu. Jedinou spornou nevýhodou je menší kontrastní poměr obrazovky, jelikož okno nemusí poskytnout příliš tmavý podklad. Tato nevýhoda se však smazává vysokou intenzitou svitu a především tím, že pohyblivý plakát je jednoduše nepřehlédnutelný.

A další výhodou, kterou poskytuje jakákoli obrazovka, je pohyb. V případě síťových LED obrazovek pohyb získává ještě fantastičtější podobu, protože málokdo může tvrdit, že promítá video spot na stěnu budovy!

V prodeji jsou varianty obrazovek pro interiér i venkovní použití a rozteče obrazovek začínající na 4 milimetrech pro interiéry končí na 10 centimetrech pro mrakodrapy.

Jak je to s cenou? Ano, obrazovka je rozhodně dražší, než potisk textilie, jenže je opakovaně použitelná a to až v řádech několika stovek reinstalací. Takže pokud zrovna nepřemýšlíte „nahodit“ fasádu sídla společnosti LED obrazovkou, můžete ji využít k pronájmu a nechat tam síťovou LED obrazovku nainstalovat jinou společností.

Obrazovky také nachází novou úlohu v architektuře a designu. Zapomeňte na vánoční žárovičky, použijte něco daleko efektnějšího, originálnějšího a hlavně designově vypracovaného.