Digitální totem s dotykovou obrazovkou v OC PalladiumStandardní plakátové systémy, jsou jednoduchou levnou a efektivní formou prezentace. Na druhou stranu, pokud jdete podél výkladu, kde budou umístěny vedle sebe standardní světelný plakátový rám a digitální display stejné velikosti, který Vás asi upoutá? Je jasné, že v době kdy každý výklad je osazen nějakým prezentačním systémem, je ideální přijít s něčím výraznějším než ten druhý. Když vyjdeme z možností tak máme prostor, přívod elektrické energie a snahu se zviditelnit. Jsou základní tři možnosti jak to vyřešit.

Klasický plakátový rám – jednoduché, levné, ale nuda.

Světelný plakátový rám – dnes již dobrý standard a dobré řešení.

Digitální displej – světlo, pohyb, snadná obsluha a ještě k tomu cena, která se velmi blíží běžnému světelnému rámu.

Výměna obsahu v digitálních nosičích

Systém výměny obsahu v digitálních displayích jsme si navrhli a nechali naprogramovat sami na základě zkušeností s existujícími řešeními. Jedná se o centrální ovládání všech prvků z jednoho počítače a navíc není nutné být na místě instalace digitálního prvku, ale prostřednictvím vzdálené plochy všechny prvky ovládat odkudkoli. Navíc je možně softwarově nastavit přesný časový plán kdy a co se na jakém monitoru má zobrazovat. Což umožňuje diferencovat například ranní a odpolední nabídku v restauraci, nebo aktuálně informovat o plánu obsazení konferenčních místností apod. Pokud byste chtěli řešit podobnou situaci u plakátového nosiče, musíte oběhnout všechny rámy a vyměnit v nich plakáty. V případě sítě digitálních nosičů se jedná pouze o pár kliků myší, nebo předem nastavený časový plán.

Příprava podkladů pro plakát nebo digitální obsah je v počátcích stejná, jen vám odpadá vlastní produkce, protože počáteční grafickou přípravou v případě digitálních nosičů již vše končí a je možné okamžitě data použít k projekci.  Pro prezentaci stačí pár jednoduchých fotografií, běžná prezentace, nebo pokud je k dispozici animace nebo video a po hodinové instalaci můžete frčet. Nic neupoutá pozornost tak jako světlo a pohyb.

Které digitální nosiče jsou nejžádanější?

V současné době se podíl digitálních nosičů na obratu naší společnosti pohybuje kolem 15%, což je proti loňskému roku nárůst o více než 90%. Dle zájmu zákazníků o informace nebo kalkulace systémů, je vidět vzrůstající zájem zadavatelů o nové technologie. Je vidět snaha o ušetření nákladů ve střednědobém horizontu.

Největší zájem je v současné době o monitory s úhlopříčkou 42“ v HD rozlišení, nebo digitální tablety na bázi operačního systému Android s ovládáním obsahu prostřednictvím WiFi sítě na dálku, pozadu nezůstávají ani první systémy s pasivní výměnou obsahu prostřednictvím paměťových karet. Na hromadné ovládání mnohačetných skupin prvků máme zatím v pilotních objednávkách s pozitivní odezvou. Nezanedbatelnou skupinou realizovaných prvků je digitální Menuboard s osazeným tabletem, který funguje jako základní informační prvek pro autosalony a podobné prodejny.

Pro zákazníky, kteří uvažují o implementaci digitálních prvků, můžeme doporučit na zkoušku pasivní prvek s přehrávačem paměťových medií a následně po ověření funkčnosti, je možné tento systém rozšířit a doplnit o vzdálenou správu obsahu. To je výhoda jednoduchého řešení od společnosti Jansen Display, protože je variabilní a je snadno možné jen doplňovat a rozšiřovat při zachování všech již pořízených prvků. Toto opět snižuje náklady na otestování a následnou plnou realizaci požadovaných sítí digitálních nosičů.

Ukázky z praxe

Digitální totem s dotykovou obrazovkou v OC Palladium. Kombinace dotykového displeje a LED světelným plakátovým rámem.Stojan je primárně určen k sběru kontaktů od zákazníků pro zasílání magazínu a novinek.

Digitální totem s dotykovou obrazovkou v OC Palladium

Orientační systém Obchodního centra Breda v Opavě

Součástí kompletního orientačního systému pro OC byly i dva digitální totemy s 42“ obrazovkou kde je přehráván orientační plán celého centra.

Orientační systém Obchodního centra Breda v Opavě

GTH Catering

Digital signage sloužící k prezentaci aktuálních denních nabídek jídel ve firemních kantýnách, společně s prezentací akčních nabídek a nadstandardních stravovacích služeb.

GTH Catering