Pentouch TVSpolečnost LG udělala další významný krok v oblasti domácí zábavy. Představila televizor s technologií Pentouch TV. Jedná se o plazmový televizor, který v sobě zahrnuje všechny výhody multimediálních televizorů. Televizor využívá plazmový zobrazovací panel (PDP), pro kreslení přímo na televizor se používá speciální pero. Výhodou oproti jiným řešením je velmi štíhlý design a nízká cena televizoru.

„Dotykové displeje se staly standardem u mobilních telefonů, tabletů a pomalu se dostávají i do televizorů. Náš model je průkopníkem dotykových televizorů určených pro domácnosti,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ, zároveň dodal: „Práce s dotykovým televizorem je velmi zábavná. Může sloužit pro surfování na internetu i pro obyčejné kreslení, je to zábavní a vzdělávací multicentrum.“

Funkce Pentouch se aktivuje stisknutím jediného tlačítka na dálkovém ovladači. Poté mohou uživatelé pomocí speciálního pera využívat všech možností televizoru, třeba přistupovat k souborům, které obsahují prezentace z PowerPointu. Ovládání je přitom velmi jednoduché a intuitivní. Televizor může být současně ovládán dvěma pery. Baterie do ovládacích per se mohou dobíjet přímo z USB portu televizoru.

Pomocí dodávaných aplikací je možné na televizor přes notebook přímo kreslit, obrazy lze ukládat jako soubory, pokud se v domácnosti nachází tiskárna, nakreslené obrázky si přímo vytisknete. Aplikace Gallery vytvoří překrásnou prezentaci fotografií – jen pomocí pár kliknutí  vytvoříte z fotografií efektní kalendář nebo přidáte fotografii ozdobný rámeček. Možnosti televizoru jsou prakticky neomezené, protože se umí připojit k internetu a odtud lze stahovat nové aplikace, které přidají televizoru další funkce.

Televizor používá speciální ochranu displeje proti poškrábání, panel je optimalizován pro maximálně ostrý obraz a optimální jas i při práci na krátkou vzdálenost. Míra ostrosti obrazu se přitom nastavuje automaticky. Krásný čtyřnohý stojan není jen designovým prvkem. Byl navrhován tak, aby poskytoval enormní stabilitu televizoru. Nikdo se tak nemusí bát, že by děti mohly televizor převrhnout.

Technologie LG Pentouch TV bude dostupná na televizoru LG PZ850, který má certifikací 3D THX. Na českém a slovenském trhu bude televizor dostupný od října 2011 za doporučenou maloobchodní cenu 49.999 Kč vč. DPH pro model LG PZ850 s úhlopříčkou 153 cm.