Důvodů je hned několik. Nejdůležitějším je přesné zacílení kampaně. Potřebujete zasáhnout ženy toužící po krásném těle? Není nic jednoduššího, než je ovlivnit všude tam, kde se snaží realizovat své tužby po krásném těle. Kde to je? Fitness centra, kadeřnické salóny, salóny vizážistů, lázeňské domy… Vyrábíte nealkoholické nápoje? Kde lidé nejvíce nakupují nápoje? Jsou to markety veškerého typu. A takový nakupující, který přemýšlí, co by ještě koupil, od vás potřebuje poradit.

Co se hýbe, toho si všimnete!

Je to starý a osvědčený trik. Projděte se ulicí a zjistíte, že vaši pozornost zaujme především točící se logo společnosti na stěně budovy, blikající jackpoty a cedule houpající se ve větru. Pohyb a dynamika, to je veliká plus hodnota, kterou reklamní obrazovky přináší do všech komerčně zajímavých lokalit.

Kreativita povýšená o třetí rozměr.

Čas je tím třetím rozměrem. Je zde médium, které pracuje s něčím, s čím mohla do nedávna operovat pouze a jenom televizní reklama.

Takže, co zde máme k dispozici: Pohyb a dynamiku, světlo (která obrazovka nesvítí?), třetí rozměr kreativity, neokoukané médium v místě uskutečňování rozhodnutí a cílové skupiny, které touží po informacích.

Efektivita reklamního sdělení.

Nerad bych se dostal k porovnávání s jinými druhy reklamních médií. Skutečnost je taková, že poměr cena/výkon u reklamních obrazovek je ve velmi dobrém poměru. Čím je to způsobeno?

Jednak „otupělostí“ konzumentů klasickými reklamními prostředky. Přeci jen, jsou zde již mnoho let a lidé si vytvořili obranné mechanismy. Také umístěním obrazovek v místě samotného prodeje. Kde jinde by měl zákazník dostat poslední impuls k nákupu? I specializací některých reklamních sítí obrazovek, protože oslovují velice specifickou skupinu obyvatel, která je pro Váš výrobek stěžejní. A proč je cena tak nízká? Nejsou zde vícenáklady na výrobu tiskovin, neexistují náklady na fyzickou instalaci (vysokozdvižné vozíky, technici, lepiči…) a výroba samotného spotu je v řádu stovek korun.

Ještě jsem nezmínil libůstky, které Vám jiné médium nedokáže nabídnout. Jsou jimi:

Aktualizace sdělení v řádu dne (dnes jablka, zítra hrušky…)

Interaktivita, která opět rozšiřuje možnosti zásahu reklamního sdělení (SMS hlasování, zákazníkem vyžádané SMS zprávy, Bluetooth, reakce na pohyb, reakce na klávesnici…) O interaktivních prvcích se zmíním v některém z dalších článků.

Ignorování těchto médií a spoléhání se pouze na využití klasických médií je tak trochu popření technického rozvoje. Nepopírám, že klasická média mají svá stálá místa v media plánech. Reklamní obrazovky jsou zde několik málo let a zahraniční trendy dávají jednoznačně tušit, že budoucnost je nakloněná pohybu a dynamice reklamního sdělení.