Ki-Wi KioskLidé rádi a často nakupují tam, kde je prostředí obchodu příjemné, přehledné, sortiment adekvátně vystavený a prodejní personál vstřícný a slušný.

Občas však nakupující narazí na nedostupnou obsluhu prodejny či nedostatečnou informovanost personálu o požadovaném zboží. Někteří ze zákazníků také oplývají neochotou komunikovat s příliš iniciativním personálem a preferují možnost nejprve vystavené zboží prozkoumat a poté případně navázat kontakt s obsluhou.

Pokud je v prodejně na výběr velké množství podobného zboží, nakupující nemá možnost si sám jednoduše porovnat dva podobné produkty (například barevně i cenově podobné boty, telefony či spotřebiče) a jejich vlastnosti.

Zmíněné problémy řeší nový sofistikovaný interaktivní nástroj zvaný Ki-Wi Interactive od společnosti Ki-Wi Digital.

Prostřednictvím Ki-Wi Interactive získáte digitálního asistenta prodeje – moderní nástroj pro podporu prodeje a zkvalitnění služeb zákazníkům. Slouží pro různé typy obchodních a retailových společností jako pokročilé interaktivní digital signage řešení spočívající v novém způsobu digitální online komunikace a interakce se zákazníkem v reálném čase v prodejních a obchodních prostorách prostřednictvím interaktivních digitálních panelů a kiosků.

Pomocí Ki-Wi Interactive může prodávající nabídnout nakupujícím nejen možnost zjišťovat informace o výrobku pomocí vhodného senzoru (čtečka čárových kódů, držák výrobku), ale rovněž integrovat Ki-Wi Interactive s e-shopem či skladovým systémem, přenášet informace z Ki-Wi Interactive do mobilu pomocí bluetooth, využívat dotekovou vrstvu pro získávání detailnějších informací či přehrávání produktových videí a ve volné chvíli přehrávat reklamní a informační spoty.

Využití Ki-Wi Interactive je prakticky neomezené. Interaktivní panel od Ki-Wi Digital umožní nakupujícímu zjistit aktuální cenu, skladovou dostupnost i produktové varianty (barva, velikost apod.), případně mu nabídne alternativní zboží. Dále si nakupující může snadno porovnat výrobky a jejich důležité funkce. Tato klíčová vlastnost Ki-Wi Interactive napomůže zákazníkovi rychleji se rozhodnout a obsluze napoví, o co jeví zákazník zájem, a tak mu fundovaněji asistovat. Tento způsob komunikace využívá například společnost Tescoma ve svých vybraných prodejnách.

Ki-Wi InteractiveV případě, že prodejce provozuje i svůj vlastní e-shop, může tuto platformu využít v rámci Ki-Wi Interactive a pomocí projekce na výlohu zpřístupnit e-shop po zavírací době obchodu, kdy si zákazník dotykem přes výlohu bude moci prohlédnou nebo objednat požadované zboží.

Ki-Wi Interactive je vhodné a užitečné zejména pro provozovatele prodejen, kde zákazník rád srovnává produkty mezi sebou, potřebuje podrobnější produktové informace, jako například prodejci obuvi, výpočetní techniky, spotřebičů, fotoaparátů, telefonní operátoři a další obchodní a retailové subjekty.

Pokud chce prodejce dopřát zákazníkům pohodlný nákup a rychlý, moderní a interaktivní přístup k produktovým informacím, může zužitkovat výhody Ki-Wi Interactive. Pomocí Ki-Wi Interactive podpoří prodej vlastních produktů a služeb, podnítí zákazníka k požadované akci, moderně představí vystavené zboží (zkvalitní merchandising), usnadní, zpříjemní a zrychlí přístup k produktovým informacím, umožní zákazníkům rychle a jednoduše porovnat vystavené zboží, usnadní samoobsluhu zákazníkům, poskytne aktuální a online firemní nebo produktové informace, informuje o plánovaných akcích a místě jejich konání či nabídne reklamní prostor partnerským organizacím nebo např. nájemcům. Mezi finanční přínosy využití Ki-Wi digitálních interaktivních panelů patří větší útrata zákazníků, úspora peněz za tištěný materiál a také zvýšení prodejní konverze.