Dnes bych se s vámi chtěl podělit o jeden zážitek z oblasti digital signage, jak jinak, že ;-) V předvánočním shonu jsem v nejmenovaném nákupním centru narazil na jednu vydařenou instalaci. Lákala kolemjdoucí již z dálky, dobré umístění, barevné zvýraznění, prostě dobrý stánek (posuďte sami na přiložené fotografii) a bonus navíc… byly zde použity obrazovky pro presentaci produktů, které tento stánek nabízel.

Srdce digital signage nadšence zaplesá. I já jsem se radostně vrhl ke stánku, tedy k jedné z mnoha malých obrazovek s nataženou rukou a připraven si na obrazovce najít nějakou lákavou nabídku, kterou pro mě určitě připravili. Ano, tušíte správně, myslel jsem, že obrazovky budou dotykové, ale smůla, nebyly. Zklamaně jsem odcházel a vlastně jsem si ani nevšiml o čem ten stánek byl. Po počátečním zklamání jsem si ale řekl, dobrá já jsem zaujatý a chvíli jsem u stánku strávil pozorujíc kolem jdoucí. A jaké bylo moje překvapení když i ostatní se vrhali k obrazovkách dychtíc po informacích, ale také marně šátrali prsty po obrazovkách. Tady se prostě dotyková aplikace nekonala.

Co z toho plyne? V poslední době se začínají objevovat instalace, které jsou dotykové/interaktivní a lidé si na to pomalu začínají zvykat a nebo očekávají, že reklamní sdělení se k nim dostane zábavnou formou, chtějí se bavit nebo mít možnost si prostě vybrat z nabídky.

O dotykových instalacích jsme zde už psali a další články se připravují. Pro firmy zabývající se touto technologií a nejenom pro ně, může být moje zkušenost dobrou zprávou. Interakce funguje a lidé ji očekávají. Otázka je, zda to pochopí i zadavatelé… nebo už to pochopili…?