LED obrazovky v tunelu metra

LED obrazovky v tunelu metra

Představte si, že jste nastoupili do soupravy metra, která se právě rozjíždí a míří do černého tubusu. Sedíte, a když Váš pohled zamíří ven z okna, nevidíte nic, než tmu tunelu. To je klasický obrázek metra. Jenže přestává platit! I zde, při vysoké rychlosti vlaku a v téměř dokonalé tmě je možné zhlédnout venkovní reklamu a navíc pohyblivou. Toto vskutku revoluční médium, kterého si nelze nevšimnou, provozují v londýnském metru, ale také v Tokyu, Shanghai a Chicagu.

Na stěny tunelu metra jsou instalované moduly se sloupkem barevných LED diod. Sloupek LED vytváří jeden obrazový sloupec. Po určité vzdálenosti je instalovaný další sloupek LED (cca 30 cm). Takto je naskládáno několik desítek sloupků v jedné linii.

Při průjezdu vlaku, zjistí čidlo rychlosti okamžitou rychlost soupravy metra a vyhodnotí, jakou obnovovací frekvencí musí LED blikat pro dosažení čistého obrazu. Zbytek zařídí nedokonalost lidského zraku, který vyhodnocuje světelné informace na nízké frekvenci. Náš zrak spojí jednotlivé dílky, které viděl během průjezdu, v jednolitý obraz.

Světelná pohyblivá reklama na místě, kde očekáváte úplnou tmu, tak tomu říkám skvělý reklamní tah.

Metro Kyjev

Metro Londýn

Metro New York