Jansen Display: Digital signage v restauracích veřejného stravováníProvozovny veřejného stravování po celé republice obslouží statisíce hostů. Každý den je nutné připravit nejen jídla ale také jídelní lístky a menu. Často se tak děje 365 dní v roce a to i třikrát denně. Je proto velice přínosné zamyslet se i nad touto skutečností. Doposud bylo běžné tisknout tisíce listů papíru a ručně je vkládat do rámečků u vchodových dveří či k jednotlivým pultům.

Avšak podobně jako v mnoha odvětvích tak i do stravování vstupují digitální technologie, které nejen že usnadňují výměnu vkládaného sdělení či jídelního lístku, ale také snižují náklady.

Příklad ze sítě restaurací veřejného stravování

Vše si můžeme demonstrovat na případu společnosti GTH Catering. Celorepublikové pokrytí, více než tisíc zaměstnanců a více než sedmdesát provozoven po celé ČR s měsíční návštěvností okolo 1mil. hostů každý měsíc. Taková jsou fakta. Pak si snadno představíte jaká kvanta archů papírů a náklady na tisk jídelních lístků každý měsíc musela být vynakládána.

V takovém případě má digital signage už opravdu smysl. A proto do 16ti provozoven společnost GTH Catering umístila místo rámečků a nástěnek na tištěné menu stojany osazené monitory od Jansen Display. Vše doplněno o základní FullHD přehrávače. Místo tištěných komuniké jsou použity SD karty, nebo USB paměťová média.

Výhody digital signage

Výhody spočívají v absenci nákladů na papír, tisk a odpadla pracná výměna vkládaných tiskových materiálů. Zobrazované komuniké se snadno připraví v kanceláři na PC, uloží na používané médium, vloží do přístroje a vše již pracuje automaticky a to i při výpadku elektrické energie. Tato sestava byla již pouze doplněna o plakátové rámy pro bannerová sdělení, mincovníky a podlahová plakátová pouzdra Floorwindo pro posílení prodejní komunikace.

Náklady na pořízení systému digital signage se v tomto případě dají počítat na měsíce. Takto řešený systém komunikace se zákazníky a hosty jsou vhodné nejen pro sítě veřejného stravování, ale také pro restaurace, hotely či konferenční budovy.