Digitální menu board - Jansen DisplayŽijeme v digitálním věku a s ním se mění i prezentační možnosti a komunikace se zákazníky obchodů, nebo s návštěvníky mnohých veřejných prostor. Doposud využívané menuboardy s vkládanými tištěnými komuniké postupně nahrazují stojany na upevnění tabletů. S jejich rozmachem se mnohé změnilo nejen v klasické mobilní komunikaci ale také v v komunikaci komerční.

Bannerová slepota u tištěných komuniké

Doposud hojně používané menuboardy pro tištěná komuniké měla samozřejmě jedno zásadní omezení a tím je papír sám. Náročné výměny vkládaných komuniké, nízká atraktivnost a již tradiční a tolikrát v odborných kruzích diskutovaná bannerová slepota. Lidé zahlceni reklamními poutači je již téměř nevnímají, jejich efektivita se snižuje.

Multimediální prvky jsou řešením

Oproti tomu multimediální prvky jsou nyní v kurzu. Lidé si jich velice všímají a ochotněji přijímají jejich sdělení. Právě z těchto poznatků firma Jansen Display s.r.o. přichází na trh s velice praktickými stojánky pro iPady a další druhy tabletů, využitelné stejným způsobem jako klasické menuboardy. Avšak tablety samotné zcela zásadním způsobem povyšují tento způsob komunikace.

Hlavní výhody jsou samozřejmě nasnadě. Tablety ve stojáncích umožňují okamžité výměny sdělovaných informací, možnosti ovládání multimediálního obsahu i mnohé další výhody, jež tablety samy o sobě nabízejí.

Instalace tabletů je možná na třech typech stojánků:

Změna v komunikaci

Významnou změnou v tomto ohledu je absence tiskových materiálů, jejich výroba a distribuce. Podklady pro digitální menuboardy vznikají v elektronické podobě, jejíž zhotovení, aktualizace i údržba vyjdou zpravidla levněji, než u papírových protějšků. Tablety instalované na stojáncích mají natolik široké možnosti, že jim klasická „papírová“ prezentace nemůže konkurovat. Z jednoho místa je možno operativně řídit všechny vystavené tablety a operativním způsobem řídit prezentované komuniké.

Tento způsob digital signage je stále více oblíbený. Stojánky pro tablety a iPady jsou ideální pro autosalóny, showroomy, konferenční centra, na veletrhy apod.