Dynamic Signage jsou systémy, které umožňují prostřednictvím obrazu a zvuku vyprávět „filmový“ příběh. Příběhem může být důležitá informace, nabídka, nebo zábava. Záleží jen na provozovateli obrazovek, jak chce působit na cílovou skupinu, se kterou navazuje stejný kontakt jako autor příběhu se svými diváky.
Tyto systémy vytvářejí přidanou hodnotu za předpokladu dodržení základních pravidel příběhu: děj a dynamika, schopnost zaujmout a inspirovat, správné načasování, optimální umístění.

K úspěšným projektům v této oblasti patří spolupráce firmy Screenet  a Seznam.cz:

Období kampaně: celoročně

Cíle kampaně:

  1. Najít zcela nový způsob distribuce informací s vysokou přidanou hodnotou pro čtenáře webu mimo jeho standardní prostředí.
  2. Posílit image portálu Seznam.cz
  3. Podpora dlouhodobé image kampaně Novinky.cz  – „stále se něco děje“

Řešení:

  • Online propojení LED obrazovek s aktuálním obsahem vybraných stránek

Výsledky kampaně:

Novinky.cz - vysílání na LED obrazovceSport.cz - vysílání na LED obrazovceSuper.cz - vysílání na LED obrazovce

Dynamic signage kampaň Seznam.czDynamic signage kampaň Seznam.cz

„LED plochy podporující online technologie vnímáme jako vhodné doplnění mediamixu v rámci prodpory našich obsahových služeb (Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz). Plochy umožňují hned reagovat na změnu na webových stránkách, podporují tak atribut spojený s online zpravodajstvím (online obsah obecně) – rychlost změn a schopnost internetu je zaznamenávat. Vnímáme je (LED obrazovky) jako vhodné místo pro distribuci obsahu a podnětů, které upozorní, co se právě teď na webu odehrává. Roli hraje také vhodné umístění ploch a jejich zásah vhodné cílové skupiny.“ Dodává ke kampani Simona Matoušková (Brand Manager Seznam.cz)

zdroj: popai.cz