LCD v MHD - PardubiceReklamní obrazovky dobily další klíčové místo, prostředky městské hromadné dopravy. Určitě je to logický krok, kde jinde naleznete lepší příležitost pro předání reklamního sdělení pomocí reklamní obrazovky?

Tento způsob oslovení nemalého počtu konkrétní cílové skupiny prostřednictvím LCD obrazovek si ve světě získal velkou oblibu. Do ČR se dostává prostřednictvím projektu společnosti Transport TV, s.r.o., která si klade za cíl zprostředkovat tuto formu moderní komunikace většině regionálních měst v České republice. V současné době provozuje více než 700 LCD monitorů v 17 městech a regionech a pracuje na další expanzi.

LCD obrazovky instalované uvnitř dopravních prostředků cestujícím příjemnou formou sdělují nejnovější informace z daného regionu, upozorňují na změny ve veřejné dopravě, informují o kulturních či společenských akcích v  regionu a radnice tak zároveň získává jedinečný nástroj pro každodenní komunikaci s místními občany.

Jaké jsou technické možnosti sítě reklamních obrazovek ve vozech MHD? Nasadit lze video či fotospot i grafickou prezentaci. Základní a doporučovaná délka reklamního spotu je 30 vteřin a je garantováno její opakování 3x za hodinu. Vysílání je bez zvukového signálu. Reklama běží v MHD až 20 hodin denně, provozní doba vysílání je od 4 do 24 hod.

I přes nesporné výhody reklamních obrazovek oproti klasickým statickým médiím,  dochází k jejich přehlížení velkými zadavateli reklamy. Nejinak je tomu i u obrazovek v MHD.

„Pokud se dnes podíváte na obsah prodané reklamy na našich obrazovkách a její zadavatele, jedná se ve velké většině případů právě o ty menší, lokální podnikatelské subjekty. To na jednu stranu znamená, že díky příznivé ceně si tuto reklamu mohou dovolit i ti menší a pustí-li se do kreativity, mohou mít zajímavé výsledky, velcí hráči se ale objevují méně často. A tady narážíme především na mediální společnosti, které celkem úspěšně kampaně na digitálních médiích blokují.“ říká k tomu manager projektu Zdeněk Kříž a dodává: „Je to určitá pohodlnost a zaseknutí se v rozjetém vlaku na stabilních kolejích. Přesvědčit klienta o smyslu nových médií, dělit se o profit…proč, když přece velmi dobře fungují zavedené reklamní formáty v tradičních médiích. V tomto směru je to pro nás trochu misionářský boj – dlouhý, únavný, ale věříme v jeho dobrý konec.“