Bezrámečkové obrazovky Orion - veletržní stánekPřemýšlíte čím zaujmout návštěvníky, nebo jak zatraktivnit vstupní prostor vaší centrály? Případně jak pozvednout úroveň reprezentativní zasedačky pro zahraniční partnery?

21. století ­ století globalizace a nových technologií je v plném proudu. Na trhu se objevuje jedna novinka za druhou a obchody zaplavují produkty z Asie. Jedni si stěžují, že se neustále všechno mění, zlepšuje a zlevňuje, že věci, které nakoupili před rokem se nyní dají pořídit za poloviční cenu. A další si ze stejného důvodu mnou ruce a radují se, že ušetří.

Ptáte se, čím v této záplavě nabídek a možností zaujmout potenciální zákazníky či obchodní partnery? Základem je jednoznačně pohyb. Dynamická scéna válcuje statickou prezentaci a dokáže upoutat pozornost příchozích. Pohyblivý obraz ale sám o sobě již nestačí. Klasické displeje, televize nebo projekce se staly všední záležitostí. Proto potřebujete netradiční médium, formát nebo velikost obrazu. Jedním z velmi zajímavých řešení jsou obrazové stěny složené z bezrámečkových displejů, tedy z panelů, které mají prakticky nulový rámeček, a z nichž se dají vyskládat elegantní velké stěny nebo neobvyklé tvary prezentačních ploch. Taková obří obrazová stěna ve vstupní hale sídla společnosti přiměje řadu návštěvníků zastavit se a zůstat stát „s otevřenou pusou“.

Bezrámečkové displeje Orion - Burzovní palácNa trhu je v dnešní době již široká nabídka různých značek a není tedy problém vybrat optimální model a technologii pro jakoukoliv aplikaci. Řada firem by si dnes těžko dokázala představit svoji výstavní expozici bez výrazné obrazové stěny. Na obdobné řešení můžete narazit v reprezentativních zasedačkách, v prodejnách obchodních center, kavárnách, vstupních prostorách firem, muzeích, ve veřejných částech obchodních pasáží nebo třeba v televizních studiích.

Při výběru se musí počítat s tím, že s rostoucí kvalitou obrazu a klesající šířkou rámečku roste i cena displejů. Nejužší přechody mezi 2 panely ve stěně nabízejí plazmové displeje, a to 2,2 mm (plazmové panely vyrábí pouze jihokorejská společnost Orion, aktuální model má název OPM-4250). Plazmy poskytují výbornou kvalitu obrazu a vysoký jas, nedají se však použít pro zobrazení nepohyblivého obrazu, protože se tzv. „vypalují“.

Naproti tomu na poli LCD panuje obrovská konkurence. Nejlevnějším řešením jsou bezrámečkové displeje s úhlopříčkou 46″, s mezerou mezi 2 displeji 7,3 mm. Nabízí je celá řada výrobců – mezi nejlevnější patří například Orion s modelem OLM-4610. Jedná se o ekonomické řešení s dobrou kvalitou obrazu a lze je samozřejmě použít i pro zobrazení statického signálu. Nebýt těch širších rámečků…

Další v řadě jsou LCD displeje s úhlopříčkou 55″, které již mají LED podsvícení a nabídnou tak špičkovou kvalitu obrazu. Rovněž přechod mezi 2 displeji je užší a to 5,7 mm. Opět můžete vybírat z řady výrobců. Jako příklad uvádíme znovu Orion (s modelem OLM-5550), který se nabízí za přijatelnou cenu..

Bezrámečkové displeje OrionNaprostou špičku představují bezrámečkové LCD displeje s úhlopříčkou 60″, které nabízí Sharp (modely PN-V601, PN-V602). Ty mají rovněž LED podsvícení a šířku přechodu mezi 2 panely ve stěně 6,5 mm. K tomu ale dokáží nabídnout vysoký kontrast a věrné barevné podání. Oproti jiným modelům jsou zodolněné pro nepřetržitý provoz a mohou se tak použít pro nejnáročnější aplikace. Model PN-V602 navíc nabídne zvýšený jas, který vymaže výhody plazem a umožní využití i v silně osvětlených prostorách.

Nutno přiznat, že obrazové stěny složené z bezrámečkových displejů, budou mít vždy vyšší pořizovací náklady. Zkuste však vedle nich pustit sebevýkonnější projektor a budete mít jasno. Barevné podání, čitelnost obrazu, prokreslení detailů, elegantní design…

A navíc – u displejů se nemusí každou chvíli měnit projekční lampy. Tak co myslíte, zkusíte to taky?