imotion 46P - instalace Dejte tvář muzeuDominantou reklamních obrazovek byl většinou vnitřní obrazovky (indoor) pro nákupní centra, banky, čekárny lékařů nebo obchody. Neuvažujme LED obrazovky, které jsou samostatnou kapitolou.  Je to logické, pro tyto instalace není třeba speciálních úprav obrazovek ani řídících počítačů. V poslední době se ale situace mění a obrazovky si nacházejí místo i ve venkovním prostředí ( outdoor).  K dispozici je větší množství množství technologii, od interaktivních pro města, turistická centra, firmy, výstavy, eventy, sportoviště, atd, na straně jedné až po rozsáhlé sítě DOOH (Digital out of home) s nejkomplexnějším obsahem v kombinaci s reklamními spoty na straně druhé.

Venkovní LCD displeje, (můžeme použít i výraz totemy), musí splňovat několik zásadních parametrů. V první řadě musí být odolné vůči venkovním vlivům, jako jsou extrémní teploty, déšť, sníh nebo útoky vandalů. Obrazovky musí být také čitelné na přímém slunci. Pokud chcete splnit všechny tyto podmínky nezbývá, než  použít profesionální  obrazovky a následně je „zabalit“ do odolných rámů. Tyto rámy obrazovky jednak chrání, ale také uvnitř udržují v optimální pracovní prostředí  (rámy totemů je třeba vytápět nebo klimatizovat).

Venkovní obrazovky imotion slovinské firmy Infinitus  tato kritéria splňují. Na poli digital signage se nejedná o žádného nováčka. Firma svoje výrobky neustále zdokonaluje,  a dnes se může pochlubit již 5. generací totemů. V České republice se začaly totemy imotion objevovat začátkem tohoto roku prostřednictvím společnosti Spojmont Brno.

Totemy imotion jsou rozděleny do tří základních skupin: imotion full outdoor, imotion HELP (o něm více zde) a imotion LITE semi outdoor.

Imotion full outdoor je určen do těch nejnáročnějších podmínek. Rám je vyrobený z oceli a hliníku a hermeticky uzavřený (IP65). Proti vandalům je zde 6 + 6mm silné bezpečnostní sklo a zabezpečovací čidla. Ve standardní nabídce je proti nálepková ochrana (antisticker) a  volitelně  antigrafity nástřik. Optimální pracovní prostředí udržuje patentovaný inteligentní uzavřený klimatizační systém HVAC (Heating Ventilating Air Conditioning), díky němu  dokáže zařízení pracovat v rozsahu teplot -40°C až + 75°C. Velikosti obrazovek se pohybují od 46“ do 65“ ( dle posledních informaci je možné na zakázku i úžasná velikost 82“) . K dispozici jsou totemy jednostranné nebo oboustranné s možností umístění obrazovky horizontálně nebo vertikálně. Na zakázku výrobce přizpůsobuje design zařízení dle představ zákazníka. V oboustranné verzi umožňuje  mít dokonce 3 LCD displeje (19“ dotykový displej na boku zařízení) ,

Totem imotion 52  - instalace Valašské KloboukyVolitelné příslušenství například obsahuje, dotykový panel, kamery, wifi, bluetooth, 3G, UPS a mnohé další.
V případě méně náročných podmínek jsou k dispozici totemy imotion LITE, které pracují v nižším rozsahu teplot -40°C až + 40°C .

Za každý výrobek nejlépe hovoří konkrétní instalace. V případě imotion se jedná o desítky  úspěšných umístění  na těch nejextrémnějších místech. Příkladem ze zahraničí může být totem v lyžařském středisku Brandnertal. V Česku potom instalace v Praze u budovy Muzea hlavního města Prahy a také vertikální, oboustranný displej s rozšířením Touch Screen ve Valašských Kloboucích.