LEDPotřeba pohybu v prostředí venkovní reklamy, donutila technology vyvinout zařízení, které na ploše reklamního nosiče pohyb umožní.

První pokusy využívaly ve své době dostupné „bodové zdroje světla“, kterými byly žárovky. Vznikly tak první velkoplošné obrazovky, které však narážely na mnoho technických problémů. Dlouhá reakce žárovek (nažhavení vlákna a pomalé chladnutí) totiž neumožňovala plynulý pohyb a tak vznikaly jednobarevné plochy se statickým zobrazováním a minimem dynamiky.

Naštěstí vývoj polovodičových součástek šel rychle kupředu a tak brzy vznikly světlo vyzařující diody označované zkratkou LED (light emitting diode). Vývoj barevnosti LED využíval škálu barev viditelných lidských okem – směrem od dlouhých vlnových délek světla po ty krátké. Proto jako první vznikaly LED barvy červené, následované oranžovými, žlutými, zelenými a nakonec i modrými. Modrá barva byla dlouho nedosažitelná a stejně tak i bílá. Tyto barvy jsou totiž závislé na všech třech složkách barvy pro aditivní sčítání, to znamená červené, zelené a modré. Ještě dnes lze kvalitu bílé LED poznat podle toho, zda má, či nemá nádech do modra.

Evoluce LED součástek předznamenal i postupný rozvoj barevných schopností LED obrazovek. Zprvu byly pouze jednobarevné (nejvíce červené a oranžové) a potom dvojbarevné (kombinace červené se zelenou). Pak se vyráběly i mezistupně, které Italové výstižně nazvali Trikolory. Ty pracovali na principu dvojbarevných LED, ale řídící elektronika neumožňovala jiné kombinace než 100% červená, 100% žlutá a 50% červená+50% žlutá, ze které vznikala oranžová.

S postupem vývoje řídící elektroniky se začaly objevovat plněbarevné LED obrazovky. Jelikož byl nedostatek modrých LED (byly na začátku vývoje) a jejich cena se pohybovala v násobcích ceny červené, či zelené LED, tak se intenzita vyzařování modrých obrazovek řešila přidáním jedné červené LED navíc. Barevný bod se tak sestával z jedné modré, jedné zelené a dvou červených LED.

Intenzita vyzařování LED se časem zvyšovala. Hlavním problémem intenzity vyzařování LED bylo denní sluneční světlo a v případě interiérových aplikací umělé osvětlení a tak bylo nezbytné vyřešit odrušení okolních zdrojů světla.