Komentáře k příspěvku: Standardizovat nebo ne? Aneb, co bych měl řešit při výběru správného řešení! http://www.dmarketing.cz/2010/02/standardizovat-nebo-ne-aneb-co-bych-mel-resit-pri-vyberu-spravneho-reseni/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=standardizovat-nebo-ne-aneb-co-bych-mel-resit-pri-vyberu-spravneho-reseni ... digital signage, digital out of home ... Mon, 21 Jan 2013 21:50:19 +0100 http://wordpress.org/?v=2.9.1 hourly 1 Od: Leoš Smutný http://www.dmarketing.cz/2010/02/standardizovat-nebo-ne-aneb-co-bych-mel-resit-pri-vyberu-spravneho-reseni/comment-page-1/#comment-24 Leoš Smutný Sun, 21 Feb 2010 17:47:43 +0000 http://www.dmarketing.cz/?p=467#comment-24 Dobrý den pane Bedlivý. Děkuji Vám za dotaz. Je to spíše psychologická otázka. Je všeobecně známo, že lidé nevolí věci jen podle užitku, efektivity a výkonu. Daleko častěji prostě chceme zůstat v tom, v čem jsme se dodnes pohybovali. Ta samá situace je u bigboardů. Onen formát byl vytvořen pro motoristy. Proto je více jak širokoúhlý. Je tak prostě lépe vidět a určitě jej nevymysleli pitomci, kteří netušili, co dělají. Formát byl také vytvořený pro statickou formu propagace, ale když se podíváme na obsah vysílání na LED obrazovkách, případně digitálních bill a bigboardech v zahraničí, zjistíme, že jde spíše o statické snimky, které se cyklycky obměňují. Výhodou pro inzerenty je daleko větší prostor pro vyjádření myšlenky. Takže pokud jsem měl dříve k dispozici v uvozovkách jen jedinou plochu bigboardu, nyní mohu statickými obrázky vyjádřit více, na stejné ploše, ale rozloženě v čase. Dobrým příkladem je současná kampaň Vodafone v Praze, kdy prostě použili statické bigboardy, ale osadili je LED technologií. Zároveň je obsahem jejich kampaně, myslím, pět statických cyklicky se opakujících snímků. Řidiči prostě nezvládnou vnímat více informací najednou a animace dokáže pouze upoutat jejich pozornost. Ty důležité informace prostě musí být pro řidiče více méně statické, jinak je nedokáží rozpoznat. Takže mým názorem je, že sice LED obrazovky umí roztodivné kousky s pohybem a světlem, ale vše musí být střídmé a tak trochu při zemi. Přeci jen, přiznejme si, že jsme v Česku někde na začátku digitalizace venkovní reklamy. A to platí jak pro reklamní průmysl, také pro inzerenty. Dobrý den pane Bedlivý. Děkuji Vám za dotaz. Je to spíše psychologická otázka.

Je všeobecně známo, že lidé nevolí věci jen podle užitku, efektivity a výkonu. Daleko častěji prostě chceme zůstat v tom, v čem jsme se dodnes pohybovali. Ta samá situace je u bigboardů. Onen formát byl vytvořen pro motoristy. Proto je více jak širokoúhlý. Je tak prostě lépe vidět a určitě jej nevymysleli pitomci, kteří netušili, co dělají.

Formát byl také vytvořený pro statickou formu propagace, ale když se podíváme na obsah vysílání na LED obrazovkách, případně digitálních bill a bigboardech v zahraničí, zjistíme, že jde spíše o statické snimky, které se cyklycky obměňují.

Výhodou pro inzerenty je daleko větší prostor pro vyjádření myšlenky. Takže pokud jsem měl dříve k dispozici v uvozovkách jen jedinou plochu bigboardu, nyní mohu statickými obrázky vyjádřit více, na stejné ploše, ale rozloženě v čase.

Dobrým příkladem je současná kampaň Vodafone v Praze, kdy prostě použili statické bigboardy, ale osadili je LED technologií. Zároveň je obsahem jejich kampaně, myslím, pět statických cyklicky se opakujících snímků.

Řidiči prostě nezvládnou vnímat více informací najednou a animace dokáže pouze upoutat jejich pozornost. Ty důležité informace prostě musí být pro řidiče více méně statické, jinak je nedokáží rozpoznat.

Takže mým názorem je, že sice LED obrazovky umí roztodivné kousky s pohybem a světlem, ale vše musí být střídmé a tak trochu při zemi. Přeci jen, přiznejme si, že jsme v Česku někde na začátku digitalizace venkovní reklamy. A to platí jak pro reklamní průmysl, také pro inzerenty.

]]>
Od: Bc. Stanislav Bedlivý http://www.dmarketing.cz/2010/02/standardizovat-nebo-ne-aneb-co-bych-mel-resit-pri-vyberu-spravneho-reseni/comment-page-1/#comment-22 Bc. Stanislav Bedlivý Fri, 19 Feb 2010 10:42:40 +0000 http://www.dmarketing.cz/?p=467#comment-22 Dobrý den, zajímalo by mě proč si myslíte, že v digital signage lze považovat bigboardový formát za standardní? Vždyť přece klasický bigboard je pouze statická reklamní plocha a předností např. LED obrazovek je, že obraz na nich pohyblivý. Proto bych neviděl nějaký rozdíl pro klienta, který přechází od klasických bigboardů k LED obrazovkám, v tom jestli je obrazovka v bigboardovém formátu či 16:9. Reklamní spot se musí vytvořit pro obě dvě varianty a bude vždy vypadat jinak než na statickém médiu. Rád si na to přečtu Váš názor... Dobrý den,

zajímalo by mě proč si myslíte, že v digital signage lze považovat bigboardový formát za standardní? Vždyť přece klasický bigboard je pouze statická reklamní plocha a předností např. LED obrazovek je, že obraz na nich pohyblivý. Proto bych neviděl nějaký rozdíl pro klienta, který přechází od klasických bigboardů k LED obrazovkám, v tom jestli je obrazovka v bigboardovém formátu či 16:9. Reklamní spot se musí vytvořit pro obě dvě varianty a bude vždy vypadat jinak než na statickém médiu.

Rád si na to přečtu Váš názor…

]]>